Avukatlık & Arabuluculuk Hizmeti

Müvekkillerime hukukun her alanında, avukatlık ve arabuluculuk hizmeti ve bilgisi için

Dava ve Dosya Takibi

Tüm hukuki işlemlerde dava ve dosya takibi işlemleri

Hukuki Danışmanlık

Müvekkillerime hukukun her alanında hukuki danışmanlık hizmeti

Arabuluculuk Hizmetleri

Tüm müvekkil ve danışanlarıma arabuluculuk hizmeti
KURUCU AVUKAT

HAKKIMDA

Hakkımızda yazısı Yazınız

Çalışma Alanları

Hukuki Hizmetler


Ceza hukuku

Ceza hukuku, suç ve yaptırımları olan cezalar ile ilgili hukuki

Aile Hukuku

Evlenme, Nişanlanma, Boşanma, Nafaka, Velayet, Mal Rejimi

Miras hukuku

Vasiyetname sözleşmelerinin hazırlanması, Miras Hukukuna

Yabancılar hukuku

Türkiye’de yaşamak, yatırım yapmak, şirket kurmak veya

İcra hukuku

İcra takibi, özet olarak alacaklının borçluya karşı olan

Arabulucu Hizmeti

En sistematik şekilde tarafların menfaatleri doğrultusunda

Ticaret hukuku

Ticaret, bir işletme faaliyeti içerisindeki kar amacıyla oluşturulan

İş hukuku

İş hukuku, çalışma hayatını düzenleyen hukuk dalıdır ve işçilerin

Gayrimenkul hukuku

Gayrimenkul Hukuku, arsa, tarla, ev, daire ve apartman gibi

Sıkça Sorulan Sorular

Türk hukukunda avukatla temsil zorunluluğu yoktur. Ancak telafisi olmayan zararların oluşmasını engellemek için ve hak kayıplarını önlemek amacıyla hukuki konularda gerekli bilgi ve tecrübeye sahip bir avukata danışmanızda fayda vardır. Öte yandan Ceza Muhakemesi Kanununa göre sanık veya şüphelinin talebi üzerine Barodan müdafii tayin edilir. Şüpheli veya sanığın; çocuk olması (18 yaşından küçükler), kendisine savunamayacak derecede malul,sağır ve dilsiz olmaları halinde şüpheli veya sanığın talebi olmaksızın müdafii görevlendirilir. Yine şüpheli veya sanığın talebi olmaksızın isnad edilen suçun alt sınırının 5 yıldan fazla olması sebebiyle Baro tarafından müdafii atanır.
Hukuk davalarında dava açılırken davayı açan taraf dava masraf, harç ve giderleri peşin olarak mahkeme veznesine yatırmak zorundadır. Ancak bu yargılama harç ve giderleri ile vekalet ücreti dava sonucunda davayı kaybeden tarafa yüklenir. Davayı kaybeden taraf bu ücretleri kazanan tarafa ödemekle yükümlüdür
İşsizlik maaşı alabilmek için birtakım şartların varlığı aranmaktadır. Bu şartlar; Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak, Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.
Kazanın olduğu yerdeki yetkili kolluk birimlerine derhal haber verilmelidir. Daha sonra işveren, yanında çalışan işçinin geçirdiği iş kazasını Sosyal Güvenlik Kurumu’na kazadan sonraki 3 iş günü içerisinde bildirmesi gerekmektedir. Eğer kişi kendi adına ve hesabına bağımsız çalışıyorsa kazanın meydana geldiği tarihten itibaren bir aylık süreyi geçmemek şartıyla, bildirim yapmaya engel halin ortadan kalktığı günü takip eden günden başlanarak kendisi tarafından üç işgünü içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmesi gerekmektedir.
Bu her dosyaya göre değişir büromuzdan bu konuda yardım için randevu alınız.
Evlilik birliği içerisinde eşler birbirlerine karşı sadakat yükümlülüğü ve evlilik birliğinin doğurduğu diğer yükümlülüklere uygun davranmak zorundadır. Evliliğinin devam ettiği süre boyunca sadakat ya da diğer yükümlülüklere aykırı davranışlar boşanmada kusur olarak kabul edilir.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

BLOG